Provborrning inför bergvärme v.13 - BRF Briljanten
15417
post-template-default,single,single-post,postid-15417,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,bridge,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,ajax_fade,page_not_loaded,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Provborrning inför bergvärme v.13

Styrelsen jobbar vidare för att sänka Briljantens löpande kostnader och samtidigt främja miljön. Vi har inlett en förundersökning om hur mycket det skulle dra ner kostnader för uppvärmning, vilket är den största posten i budgeten, med hjälp av bergvärme. Med detta som utgångsläge så kommer EON att utföra provborrningar för att utröna optimal placering av borrhål. Borrning ska ske enligt markering på bilden, vilket visar den västra gästparkeringens bortre hälft.

Från EONs utskick:

BRF Briljanten, Lund – Information angående provborrning
Just nu pågår ett arbete för att undersöka förutsättningarna att tillgodose BRF Briljantens värmebehov med hjälp av ett bergvärmesystem. Detta arbete pågår med oss på E.ON tillsammans med er styrelse och vice värd Andrija Lucic från Bredablick. Bergvärme är ett miljövänligt uppvärmningsalternativt och målet är att kunna sänka era uppvärmningskostnader samtidigt som ni som boende får en fortsatt hög komfort. Att hålla nere föreningens kostnader är något som styrelsen jobbar aktivt med för att ni i föreningen ska ha så låga avgifter som möjligt. Med detta som bakgrund kommer E.ON att låta utföra en provborrning under v.13 i syfte att fastställa de geologiska och borrningstekniska förutsättningarna för bergvärme. I samband med borrningsarbetet kommer vi att spärra av en del av parkeringen, se nedanstående bild. Observera att från och med tisdagen den 28 mars får därför inga bilar stå på det markerade området.

Själva borrningen bedöms ta 2-3 dagar inklusive etablering och avetablering. Arbetet kan dessa dagar pågå mellan ca 07:00 och ca 19:00.
Borrningen innebär att ett visst buller kommer att förekomma, vi hoppas att ni kan ha överseende med det. De massor som uppstår vid borrningen samlas i container och borttransporteras för deponi. Uppfodrat borrvatten infiltreras naturligt i närliggande grönytor.
Om ni har några frågor med anledning av denna beskrivning kan ni kontakta Frida Olsson (frida.olsson@eon.se eller 070 – 349 24 78).

No Comments

Post A Comment