Nyheter
Här kan du läsa alla nyheter från BRF BRiljanten såsom driftstörningar, regeländringar, viktiga meddelanden, driftstopp och planerat underhåll.
BRF Briljanten, nyinfyttad, ny medlem, medlem, Lund, Möllevången, Möllevångsvägen, Margaretavägen, Sofiaparken, St Hans backar, Briljanten, Nyheter, Drift, Stopp, Start
605
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-605,page-child,parent-pageid-1815,bridge-core-2.1.4,bridge,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Fasadrenovering 2022

Under 2022 så kommer vi renovera fasaden i den gamla delen. All information om hur detta kommer genomföras kommer att finnas på denna sidan.

Här kan du läsa det senaste från BRF Briljanten som tex:

  • Meddelanden
  • Nyheter
  • Driftstopp
  • Viktiga datum

Du hittar även nyheter på vår Facebooksida

Bästa medlemmar och hyresgäster,

Styrelsen gör sitt yttersta för att föreningen ska vara så attraktiv som möjligt för alla medlemmar och hyresgäster. Under de senaste åren har vi fått in ett flertal synpunkter angående internetuppkopplingen. Det har främst handlat om instabilitet, avbrott, långa svarstider vid supportärenden hos internetleverantören (Ownit) m.m. Att komma tillrätta med internetuppkopplingen i föreningen har varit en av styrelsens högsta prioriteringar de senaste åren.

Styrelsen har under de senaste åren försökt föra en dialog med Ownit. Deras återkoppling har varit mycket bristfällig. Ownit har påstått att det inte funnits några problem med internetuppkopplingen och att ingen av de boende i föreningen har gjort felanmälningar. Styrelsen är informerad om att sådana felanmälningar har gjorts.

På uppdrag av styrelsen har externa tekniker gjort undersökningar av den hårdvara som Ownit installerat och som tillhandahåller internetuppkopplingen i föreningen. Resultaten har visat på stora brister. Styrelsens uppfattning är därför att Ownit inte uppfyllt sina åtaganden enligt avtalet med föreningen. Med anledning av detta kräver styrelsen ersättning från Ownit men Ownit vägrar att kompensera föreningen. Styrelsen har därför valt att nu byta internetleverantör och avsluta samarbetet med Ownit i förtid, samt upphöra med betalningar till Ownit.

Föreningen har nu tecknat avtal med Bahnhof. Denna vecka (vecka 38) kommer samtliga boende i föreningen att kopplas över till Bahnhofs nätverk. All praktisk information om hur övergången ska gå till, kommer i er brevlåda.

I samband med att er lägenhet kopplas in i Bahnhofs utrustning, kommer ni att få en inloggningsskärm på er dator, telefon, surfplatta. Denna inloggningen är en aktivering av er lägenhets internet, ni väljer ert lägenhetsnummer (numret på er ytterdörr) och trycker på aktivera. Det kan ta upp till 10 minuter från dess att man aktiverat sin lägenhet tills man får internet, ni kan behöva starta om er router.

Det är styrelsens absoluta förhoppning att föreningens medlemmar och hyresgäster från och med nu inte ska uppleva problem med internetuppkopplingen. Ni kan läsa mer om Bahnhof på https://bahnhof.se/.

Tack för ert förtroende och förståelse i detta otroligt svåra, långa och intensiva ärende!

Vi kan nu stolt presentera att vårens upphandlingar är klara och vi har tecknat totalentreprenadsavtal med ”Morneon fasad AB” för projektet. Projektledare för projektet är från Sustend AB, de kommer att hjälpa oss från början till slut så att detta blir så bra som möjligt.

Förarbete är i full gång men själva projektet kommer att ta fart i början av 2022 med avslut i slutet av 2022. Vi kommer löpande att uppdatera nyhetssidan på brfbriljanten.se för att snabbt och smidigt få ut viktig och intressant information om projektet.

Fönsterbyte omfattar samtliga lägenheter som bor i den äldre delen och till viss del de som bor i en hörna med halva lägenheten i ”nya” delen och halva i ”gamla”. Fönster i markplanslägenheter omfattas ej av fönsterbyte däremot kommer låsbara (in/ut), helglasade terassdörrar att monteras i dessa lägenheter.
Fasadrenovering kommer att utföras på samtliga hus som just nu har den gula putsade fasaden. Denna kommer att tas ned och ersättas med annan typ av puts. De vita putsade partierna runtom fastigheten kommer också att renoveras i form av målning. Målning av markplans träfasad ingår också i projektet.

Det kommer att bli jobbigt för samtliga boende, ljudmässigt, dammigt och förmodligen mycket mer med tanke på att det gäller en total renovering av fasad samt utbyte av fönster. Vi tar oss igenom detta tillsammans för att vi ska få en av de absolut snyggaste och fräschaste fasaden i sta’n!

Mvh, Styrelsen

Valberedningen för BRF Briljanten söker nya styrelseledamöter.

Är du engagerad i ditt boende och vill vara med och påverka hur föreningen drivs så kommer det i år finnas lediga platser i föreningens styrelse. Det krävs ingen speciell erfarenhet dock måste du vara medlem i föreningen (ej hyresgäst). Det viktigaste är ett intresse och engagemang för föreningen, men värdefulla kunskaper är miljö-, ekonomi-, juridik- eller byggtekniska kunskaper. Då alla möten och all kommunikation är på svenska är det även nödvändigt att förstå svenska både i tal och skrift. För styrelsearbete utgår arvodering.

Om du är intresserad och vill veta mer kontakta valberedning@brfbriljanten.se senast den 28 mars.

Intervjuer kommer i första hand att göras under vecka 14 och 15.

Med vänlig hälsning
Valberedningen

Tack vare ett mycket gott samarbete med EON och M har BRF Briljanten sin alldeles egna elbilspool. 

Laddstolpen står vid det östra miljöhuset, mittemot Möllevångsvägen 12 och 14, närmast norra ringen. Vid denna laddstolpe finns det en- till två stycken M-bilar som helt eller delvis drivs med el. 

Bilarna går att boka via M’s bokningssystem (app & webb) som förutom våra egna bilar ger medlemsskapet tillgång till samtliga av M’s bilar som är utspridda över hela Sverige. Bilarna bokas från en timme till så länge som ni önskar.

Lär mer information och boka redan nu på https://m.co/