Information angående borrning för bergvärme - BRF Briljanten
15554
post-template-default,single,single-post,postid-15554,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,bridge,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,ajax_fade,page_not_loaded,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Information angående borrning för bergvärme

EON utför från nu borrningar för bergvärme under veckorna 42-52. Under dessa veckor så blir delar av parkeringen otillgängliga varpå vi hänvisar till den östra besöksparkeringen i mån av plats med reservation för annan information från Q-Park.

Arbetet kommer att pågå mellan ca 07:00 och ca 19:00, med reservation för att arbetet vissa dagar kan behöva pågå något längre.

Totalt kommer 16 st borrhål à 350m att borras och dessutom kommer det att grävas mellan borrhålen. Borrningen innebär att ett visst buller kommer att förekomma, vi hoppas att ni kan ha överseende med det. De massor som uppstår vid borrningen samlas i container och borttransporteras för deponi. Uppfodrat borrvatten infiltreras naturligt i närliggande grönytor.

Bergvärme är ett miljövänligt uppvärmningsalternativt och målet är att kunna sänka era uppvärmningskostnader samtidigt som ni som boende får en fortsatt hög komfort. Att hålla nere föreningens kostnader är något som styrelsen jobbar aktivt med för att ni i föreningen ska ha så låga avgifter som möjligt.

Säkerhetsavstånd (radie) för borrning är:

Damm mot bilar = 30m

Borrör = 10m

Tider för de olika zonerna är:

ZON A   v42-52 Uppslagsyta och förvaring

ZON B  v42-43

ZON C v43/44-45

ZON D v45-46/67

ZON E v46/47-v48

No Comments

Post A Comment