Uppskjutet arbete på nya parkeringen. - BRF Briljanten
15703
post-template-default,single,single-post,postid-15703,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,bridge,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,ajax_fade,page_not_loaded,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Uppskjutet arbete på nya parkeringen.

Dessvärre kunde inte det planerade arbetet på den östra parkeringen slutföras pga sjukdom. Styrelsen beklagar detta och ärendet hanteras så skyndsamt det går i samarbete med Bredablick och entreprenad. I dag den 1 oktober får Hotell Djingis Khan tillträde till de platser de kommer att hyra av BRF Briljanten varpå vi boende får hädanefter använda de platser som gjorts tillgängliga i dess ställe. QPark ska ha informerat de berörda boende om eventuellt platsbyte.
Uppdatering om arbetet med parkeringsplatsnumreringen kommer så snart vi har mer information.

11 Comments
 • Fredrik Persson
  Posted at 06:33h, 02 oktober

  Vad är detta? Publicera info samma dag eller om tom dagen efter ang vad man gjort. Vi är ett par som gärna ser den skriftliga information som Q-park har fått från brf. ang att informera oss. Kan se ev. ett avtalsbrott här, för vi och de vi pratat med har inte fått någon info.

 • Simon Gustafsson
  Posted at 17:23h, 02 oktober

  Qpark har mycket riktigt negligerat att informera oss om att de hyrt ut våra parkeringsplatser till andra. Har någon här ringt Qpark idag och förhört sig om vad som gäller? Vet ni som har fått tag på qpark om samtliga boende förväntas kontakta qpark var för sig för vidare information?

 • Fredrik Persson
  Posted at 18:07h, 02 oktober

  Det är inte qpark som har hyrt ut om jag förstår saken rätt utan vår förening. Svar på din fråga så har inte jag haft möjlighet. Qpark tar ut iaf hyra för mina parkeringsplatser. På senaste avin står samma parkeringsnummer som det alltid stått.

 • BRF Briljanten
  Posted at 02:46h, 03 oktober

  Hej! Q-Park har tyvärr inte genomfört sitt uppdrag med att flytta samtliga berördas parkeringsplatser. Detta är mycket tråkigt och vi är såklart besvikna över deras insats i detta ärende. Q-Park kommer att kontakta alla berörda med parkeringsplatser på området och tilldela nya parkeringsplatser så fort som möjligt. Vi ber också om ursäkt för att vi inte haft en bättre uppföljning tillsammans med Q-Park i samband med detta projekt – tyvärr har vi missat att Q-Park inte genomfört flytten på ett korrekt sätt. Vi håller ett extra öga på ärendet och återkommer om det kommer mer information.

 • BRF Briljanten
  Posted at 02:46h, 03 oktober

  Fredrik Persson Simon Gustafsson Hej! Se gärna vårt svar längre ner i kommentarsfältet.

 • Fredrik Persson
  Posted at 05:54h, 03 oktober

  Qpark är inte ensamma som gjort fel känner jag. Varför blir vi inte informerade av Brf om planer att sälja bort vår parkering till hotellet? En gång i tiden valde jag att bo här bland annat pga av närheten till parkeringsplatsen, faktiskt.
  Var i mitt kontrakt står det att jag bara kan få min p-plats flyttad plötsligt? Det måste väl vara uppsägningstiden så att jag kan avgöra mitt agerande?

 • Andree Jo
  Posted at 20:29h, 03 oktober

  Hur är det Qparks fel att styrelsen har valt hyra ut boendes parkeringsplatser till hotellet? Under vilket mandat kände man att man kunde försämra situationen för boende i brf genom att ta bort våra parkeringsplatser till förmån för en extern part? Är det att uppfylla sitt uppdrag? Och att sen försöka skylla på Qpark? Det är som att skjuta någon och att sen beklaga sig över att ambulansen är sen.

 • BRF Briljanten
  Posted at 06:43h, 05 oktober

  Hej Fredrik,

  Parkeringen arrenderas av föreningen till Q-Park. Samtliga parkeringsavtal är mellan boende och Q-Park, och föreningen är inte del av denna avtalsrelation. Eventuella anspråk och frågor med anledning av ditt avtal får därför riktas mot Q-Park.

  Uthyrningen till Djinghis Khan är finansiellt motiverad för att öka intäkterna till föreningen, och valdes för att undvika en höjning av p-kostnaderna alternativt månadskostnaderna för samtliga boende.

  Om du har några fler frågor är du välkommen att mejla in dessa på info@brfbriljanten.se.

 • Fredrik Persson
  Posted at 22:18h, 05 oktober

  Tror inte att jag kommer att bli besvarad på mina frågor på den mejladeessen. Har inte fått någon respons på nedan.
  Ref till tidigare mejl från den adressen som jag inte hört om sedan detta mejl nedan från 12 maj tror jag.
  Hej Fredrik,

  Tyvärr glömde vi nog bort att diskutera denna fråga på det senaste styrelsemötet, jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag ska kontakta styrelsen och höra om vi kan ta ett beslut via mail.

 • Katarina Hellberg
  Posted at 17:13h, 14 oktober

  Hej! I fredags 12/10 fick jag brev från Qpark att de har flyttat min parkeringsplats fr.o.m 1/11. Ny parkeringsplats kunde jag hitta på medföljande karta. Där fanns inte nr 104…. Enligt enkel logik torde den ligga längst bort från min bostad. Anledningen till att Qpark måste flytta min P plats 300 m bort är att min egen Brf har hyrt ut min plats till Hotellet.

 • Katarina Hellberg
  Posted at 17:19h, 14 oktober

  2 frågor: Är inte detta en fråga som skulle ha diskuterats med berörda medlemmar? Är en stor olägenhet med flytten med försämrad boendestandard. OM platser ska hyras ut till hotellet så finns det ingen som helst logik i att vi som bor längst up på Möllevångsvägen flyttar vår bil längst ner, Självklart bör i så fall all flytta en eller två rader ner.

Post A Comment