Våra värmesystem - Så fungerar de - BRF Briljanten
16160
post-template-default,single,single-post,postid-16160,single-format-standard,bridge-core-2.5.4,bridge,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,ajax_fade,page_not_loaded,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Våra värmesystem – Så fungerar de

När temperaturen utomhus understiger 17 grader sätts värmen i elementen på. Detta leder till att temperaturen på vattnet som finns i elementen ökar. Denna gräns innebär att temperaturen i elementen kan variera under ett dygn.

Till exempel: Låt säga att temperaturen under natten är 8 grader. Då kommer systemet att sättas igång automatiskt och värmen i elementen börjar öka. Vid lunchtid samma dag är temperaturen 18 grader, vilket betyder att systemet stängs av igen. Framåt kvällen sjunker temperaturen till 7 grader och systemet sättas återigen igång.

I kyligare tider fungerar alltså värmesystemet bäst när dygnstemperaturen är någorlunda jämn (t.ex. -2 grader på natten och 2 grader på dagen). När systemet tvingas sättas på/av flera gånger under ett dygn hinner inte elementen bli varma då det dröjer några timmar innan de uppnår full temperatur.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.